Bratislavský kraj začal variť jedlo ľuďom bez domova

Začínajú variť zatiaľ 100 porcií denne, vedia však kapacity zvýšiť takmer až na 300 porcií za deň.

(Zdroj: BSK)

BRATISLAVA. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal s prípravou obedov pre ľudí bez domova.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kraj ponúkol svoje nevyužité kapacity v jedálni na pomoc tým, ktorí patria v pandémii nového koronavírusu medzi najzraniteľnejšiu skupinu. V Bratislave sa odhaduje okolo 4000 ľudí bez domova. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

BSK začína variť zatiaľ 100 porcií denne, vie však kapacity zvýšiť takmer až na 300 porcií denne.

Súvisiaci článok Štátny podnik rúbal stromy v hniezdnej lokalite bocianov čiernych Čítajte 

"Vždy to bude sýta hustá polievka, z ktorej sa dá najesť. K tomu pribalíme chlieb a niečo sladké. Aj keď starostlivosť o ľudí bez domova nie je v kompetencii BSK, pomáhame aj tu. Práve preto sme radi, že naše dnes nevyužívané kuchyne môžu pomôcť tejto mimoriadne ohrozenej sociálnej skupine," povedal predseda BSK Juraj Droba.

SkryťVypnúť reklamu

So žiadosťou o pomoc sa na samosprávny kraj obrátila nezisková organizácia Depaul Slovensko, ktorá sa v Bratislave venuje pomoci ľuďom bez domova. BSK ponúkol organizácii pomoc vo forme prípravy jedál. Prvých 100 porcií si v prvý deň rozdelili združenia Depaul Slovensko a občianske združenie Odyseus. O prípravu jedla sa stará personál kuchyne v Zariadení sociálnych služieb Rosa na bratislavskej Patrónke.

"Klienti zariadenia sú v týchto dňoch v domácej opatere so svojimi najbližšími, pretože poskytovanie sociálnych služieb na dennej či týždennej báze bolo prerušené," vysvetlila Forman.

Po polievky si denne budú chodiť terénni pracovníci neziskových organizácií pracujúcich s ľuďmi bez domova. BSK ponúkol organizáciám možnosť zabezpečovania výdaja stravy aj počas víkendov.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Pezinok

Komerčné články

  1. Trnavskí vinári však zmenili biznis s vínom
  2. Slovensko na nohách. Začína 10. ročník Európskeho týždňa športu
  3. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  4. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  5. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  6. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  7. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne
  8. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  1. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  2. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  3. Slovensko na nohách. Začína 10. ročník Európskeho týždňa športu
  4. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  5. Bez nich by elektrina netiekla.
  6. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  7. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne
  8. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov
  1. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 10 685
  2. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 7 393
  3. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“ 6 078
  4. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 4 058
  5. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026 3 713
  6. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 2 401
  7. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 2 153
  8. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 2 063
  1. Daniel Bíro: Od fantasy k svetovým úspechom v šerme
  2. Tadeáš Ďurica: Progresívne Slovensko: stratené, alebo pokrytecké?
  3. Pavol Burda: Insitný maliar - futuristický ekonóm
  4. Ján Šeďo: Niekedy je pár správnych slov nad celými "litániami"...
  5. Ernest Klotton: Kamenistá konsolidácia Kamenického
  6. Marian Nanias: Unikátna jadrová investícia – Turecká JE Akkuyu.
  7. Ondřej Havelka: Drsná iniciace nezřídka končící i smrtí. Gabon, bwiti a unikátní synkretismus
  8. Tomáš Čajda: Poďakovanie poslancom Nového Mesta
  1. Radko Mačuha: Takto sa to robí, do Šimečkovej matere. 21 083
  2. Vladimír Zervan: Ficov úpadok 14 577
  3. Ivan Mlynár: Pán Peter Tkačenko, na samozvaného šerifa sa hráte vy a nie Štefan Hamran. 11 442
  4. Ivan Čáni: Kolaborant a vlastizradca Blaha sa už aj strihá kvôli Rusom. 9 127
  5. Jaroslav Liptak: Kto stojí za 708 firmami? Robert Fico? Nie... hádajte znova. Kto je pani Ficová? 8 482
  6. Daniel Guľaš: Všetko dobré, Ľuboš. 6 045
  7. Ľuboslav Farkaš: Ďalšie, von oknom vyhodené peniaze Matúša Šutaja Eštoka 5 345
  8. Martin Ondráš: Zákon čo legalizuje podvod? Alebo ako Slovensko stratí kontrolu nad pôdou 4 843
  1. Marian Nanias: Unikátna jadrová investícia – Turecká JE Akkuyu.
  2. Radko Mačuha: Aj hnutie Republika číta SME.
  3. INESS: Zdravotná starostlivosť v USA: Mýtus voľného trhu
  4. Marcel Rebro: Internetová diskusia podľa SMERu: Putin svätý, Západ fašista a USA môže aj za vaše hemoroidy
  5. Dušan Koniar: Štátne sviatky a iné generálne štrajky
  6. Tupou Ceruzou: Konsolidácia na salaši
  7. Radko Mačuha: Takto sa to robí, do Šimečkovej matere.
  8. Věra Tepličková: Malí živnostníci = veľkí daromníci
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Pezinok - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Pezinok

Čo si možno predstaviť pod medzinárodným rozvojovým dobrovoľníctvom, v akých krajinách ho možno realizovať, a čo všetko je potrebné absolvovať pred vyslaním na misiu?


Veľkí športovci deťom v Martine.

Prišli aj futbalisti Žiliny.


Čo všetko stojí za jej neustálym rastom?


Zľava Jozef Mozol, moderátor diskusie a Roland Kyška, riaditeľ pre marketing a komunikáciu vo SWAN-e.

Pred štvrťstoročím bol internet na Slovensku luxusom.


1

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu