PEZINOK. Počas včerajšieho popoludnia sa priestory Malokarpatského múzea zaplnili dobrotami od výmyslu sveta, ktorých hlavnou ingredienciou boli práve jablká.
Toto podujatie patrí už tradične ku každej jeseni a inak tomu nebolo ani tento rok. Viaceré mestá a obce BSK ponúkli návštevníkom tradičné Jablkové hodovanie, ktoré sa tešilo veľkému úspechu. Aj napriek upršanému počasiu nebola o záujemcov a kupujúcich vôbec núdza a všetci odchádzali domov s plným žalúdkom.
Hodovanie bolo z nádvoria Malokarpatského múzea kvôli dažďu presunuté do jeho vnútorných priestorov. Predávajúci ponúkali typické štrúdle, strúhané koláče či rôzne záviny. Nechýbali ani netradičné kombinácie, ktorých spojenie bolo gastronomickým zážitkom. Návštevníci mohli zhrešiť s nepečenými tortami, muffinmi alebo malými tortičkami plnenými karamelom s našľahanou sladkou penou.