Pondelok, 2. august, 2021 | Meniny má GustávKrížovkyKrížovky

Deň otvorených pivníc tento rok pripravil aj novinku +FOTO

O Deň otvorených pivníc bol aj tento rok veľký záujem, predalo sa cez 5 000 lístkov.

Už 18. ročník Dňa otvorených pivníc prilákal do vinárstiev Malokarpatského regiónu tisíce ľudí.Už 18. ročník Dňa otvorených pivníc prilákal do vinárstiev Malokarpatského regiónu tisíce ľudí. (Zdroj: Bedrich Schreiber)

PEZINOK. Tisíce ľudí počas víkendu opäť chodili po regióne za svojim obľúbeným nápojom. A tentoraz aj jazdili. Už 18. ročník Dňa otvorených pivníc v piatok a sobotu 17. a 18 novembra, najznámejšie vinárske podujatie, opäť nesklamalo.

Milovníci vína mali tento rok možnosť nazrieť do 167 pivníc a celkovo ochutnať alkoholický nápoj z hrozna až od 228 vinárov. Najviac pivníc otvorili vinári v Modre – 33.

Presuny uľahčil Malokarpatský expres

Premiéru mal Malokarpatský expres, ktorý uľahčil ľuďom presun medzi Bratislavou a Modrou. „Pred dvoma rokmi som sa musela obetovať a voziť kamarátov, tento rok sme využívali expres a všetci si vychutnali vínko,“ pochvaľovala si jedna z účastníčok.

Skryť Vypnúť reklamu

Veď vinári ponúkali svoje produkty od Bratislavy – Devína, cez Staré mesto a Vajnory, Raču, Svätý Jur, Limbach, Pezinok, Modru, Častú, Doľany, až po Trnavu.

Podujatie tak umožňuje odborníkom, ale i laikom degustovať víno z celého malokarpatského regiónu priamo v prevádzkach, kde sa vyrába, rozprávať sa o víne s producentmi a spoznávať jeho tajomstvá.

Pozitívne ohlasy boli i u vinárov: „Podľa mňa išlo o vydarené podujatie, nestretol som sa so žiadnym problémom, organizačne to bolo taktiež veľmi dobre zvládnuté. Z pohľadu vinára síce nejde o žiaden biznis, v konečnom dôsledku to však je výborná prezentácia. Ohlasy návštevníkov, ktoré som zachytil boli taktiež pozitívne,“ povedal Viktor Hamšík z vinárstva Víno Hamšík.

Deň otvorených pivníc však zďaleka nie je len o dobrom víne, ale i chutnom jedle. Lákadlom pre viacerých bola aj Škola varenia vo Svätom Jure. Známy šéfkuchár Igor Čehy s tímom vyučených účastníkov Školy varenia si pre účastníkov prichystal pochúťky ako tekvicovú penu s pečenými semienkami, bravčové líčka dusené na alibernete z Kamenného dvora, či jablkový koláč domácej pani s limetkovým créme fraiche.

Skryť Vypnúť reklamu

Prišli tisíce ľudí

„Pri pití vína si treba aj niečo dobrého zajesť. Preto sme si pripravili pre našich zákazníkov niečo naozaj chutné a kvalitné. Pravidelne sa zúčastňujeme podujatí spojených s vínom a chceme propagovať i naše ďalšie aktivity – Zimný festival jedla, či Gurmán Fest,“ prezradil zakladateľ Školy varenia - Radoslav Nackin.

Okrem iného sa v niektorých pivniciach starali o dobrú atmosféru i hudobníci. O udalosť bol veľký záujem, predalo sa cez 5 000 lístkov. Príjemná hudba, priateľskí ľudia, výborné jedlo a kvalitné víno je vždy zárukou dobrej nálady.

Vínko v malých útulných pivničkách, či veľkých moderných vinárstvach si mohol vychutnať každý, kto si zakúpil vstupenku za 50 €. Súčasťou bol však aj bonus na nákup vína v hodnote 25,- €.

Najčítanejšie na My Pezinok

    Inzercia - Tlačové správy

    1. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte
    2. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
    3. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
    4. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
    5. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
    6. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
    7. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
    8. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
    9. Jeden deň na Bratislavu nestačí
    10. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
    1. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
    2. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
    3. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
    4. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
    5. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
    6. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
    7. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
    8. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
    9. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
    10. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
    1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 5 371
    2. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 4 838
    3. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 4 406
    4. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 474
    5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 463
    6. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 330
    7. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 3 315
    8. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 261
    9. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 058
    10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 2 725
    Skryť Vypnúť reklamu
    Skryť Vypnúť reklamu

    Hlavné správy z Správy Pezinok - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Pezinok

    Pomôcť môže aj plastová fľaša od minerálky. Rozhovor s Dr. Igorom Baranom, ktorý má v oblasti záchrannej služby viac ako štyridsaťročné skúsenosti.


    30. júl

    Máš chuť zmeniť svoje podnikanie a nevieš ako na to? Zdá sa ti, že doba dnes nepraje odvážnym ľuďom? Nepremeškaj diskusiu, ktorá dá cenné informácie podnikateľom každého zamerania. Sleduj nás už v pondelok o 11:00 hod.


    29. júl

    Aké je športové zázemie v zahraničí a na Slovensku? Aj o tom sme sa rozprávali s futbalovým odborníkom a bývalým hráčom Stanom Angelovičom.


    28. júl

    Festival sa uskutočnil na hrade Červený kameň.


    TASR 25. júl

    Najčítanejšie články MyRegiony.sk

    Žene už záchranári nemohli pomôcť.


    31. júl

    O udalosti informovali hasiči.


    18 h

    Po ťažko zraneného Milana priletel záchranársky vrtuľník, zdravotníci bojovali o jeho život viac ako hodinu.


    14 h

    Slovenskom sa ženú búrky.


    19 h

    Už ste čítali?