Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Pečené Írske hovädzie od Petra Vargu

Rodák z Turne a dnes šéfkuchár svetového mena poslal pre čitateľov fantastický recept.

Recept na vynikajúce hovädzie.Recept na vynikajúce hovädzie. (Zdroj: Peter Varga)

Pečené Írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondánom, tekvicovým pyré, pečenou cibuľkou a s lahodnou parmezánovou penou. Recept je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok určite stojí za to.

Hovadzie rebra

• 1 hovädzie rebro

• 1 nakrájanú mrkvu

• 1 zelerovú nasekanú stonku

• 1 bobkový list

• 1 biela cibuľa rez v štyroch

• 1 l zeleninového vývaru

fondán zo zemiakov

• 5 zemiakov

• 100 g írske maslo

• soľ

Pečené cibuľové pyré

• 2 biele cibule

• 10 ml medu

• 5 ml octu balsamico

Tekvicove pyré

• 250 g tekvice , olúpané a nakrájané

Skryť Vypnúť reklamu

• 50 g masla

• soľ

Cibuľová omáčka

• 200 ml červeného vína

• 100 ml hovädzieho vývaru

• 50 g perličkové cibule

Parmezánova pena

• 200 g smotany

• 200 g strúhaný parmezán

• soľ

hovädzie rebro

Do pekáča uložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list a prilejeme zeleninový vývar, prikryjeme fóliou a dusíme v rúre 160 * C počas približne 3,5 hodiny. Potom, schladíme a opatrne odstránime od rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskoršie .

zemiakový fondant

Zemiaky položíme do pekáča, pridáme maslo, zemiaky osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymián, zakryjeme fóliou a vložíme do rúry na jednu hodinu a 160 stupňov. Po dokončení vyberieme zemiaky z pekáča a podávame.

Pecene cibulové pyré

Sezónnu neolúpanú bielu cibuľu s trochou olivového oleja dáme ju do rúry na 180 stupňov na jednu hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a zmixujeme, počas toho pridávame med, balzamikový ocot a trochu soli, zmixujeme do hladka.

Skryť Vypnúť reklamu

Tekvicove pyré

Nakrajanu tekvicu dáme ho hrnca zalejeme studenou vodou osolíme . Varíme asi 15 až 20 minút kým nezmäkne. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka, pred kocom pridame maslo na zjemnenie.

Cibuľová omáčka

Šťavu z rebier privedieme do varu pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu, pridáme kúsky cibule.

Pena z Parmezánu

Zohrejeme smotanu, pridáme parmezán, dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

    Inzercia - Tlačové správy

    1. Vitajte v postapokalyptickom svete
    2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
    3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
    4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
    5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
    6. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
    7. Kupujte originálne tonerové kazety HP
    8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
    9. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
    10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
    1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
    2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
    3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
    4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
    5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
    6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
    7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
    8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
    9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
    10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
    1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 17 210
    2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 847
    3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 036
    4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 020
    5. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 878
    6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 10 975
    7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 431
    8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 693
    9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 593
    10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 560
    Skryť Vypnúť reklamu
    Skryť Vypnúť reklamu

    Hlavné správy z Správy Pezinok - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Pezinok

    Predlžujeme akciu o 24h

    Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

    Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

    Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

    Na Slovensku pribudlo 2 581 prípadov nákazy koronavírusom

    Pred poslancami Národnej rady SR to povedal predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO), ktorý dnes požiadal o vystúpenie v pléne.

    Ilustračné foto.

    O stravenkovej petícii rokovali na ministerstve

    Iniciátora petície Za zachovanie súčasnej platnej legislatívy v oblasti stravovania zamestnancov Ľubomíra Sečkára s jeho tímom prijala generálna riaditeľka sekcie práce Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Danica Lehocká.

    Mestá a stavbári volajú po vyhlásení novej výzvy

    Do ekonomiky v jednotlivých regiónoch Slovenska môže počas nasledujúcich 12 mesiacov pritiecť viac ako 100 miliónov eur.

    Najčítanejšie články MyRegiony.sk

    Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

    Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

    TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

    V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

    Ľudia stoja v radoch pred odbernými miestami

    Odberové miestnosti sa otvorili o ôsmej hodine ráno.

    Už ste čítali?