Sobota, 20. október, 2018 | Meniny má Vendelín
Nájdete nás na webe

Pečené Írske hovädzie od Petra Vargu

Rodák z Turne a dnes šéfkuchár svetového mena poslal pre čitateľov fantastický recept.

Recept na vynikajúce hovädzie.(Zdroj: Peter Varga)

Pečené Írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondánom, tekvicovým pyré, pečenou cibuľkou a s lahodnou parmezánovou penou. Recept je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok určite stojí za to.

Hovadzie rebra

• 1 hovädzie rebro

• 1 nakrájanú mrkvu

• 1 zelerovú nasekanú stonku

• 1 bobkový list

• 1 biela cibuľa rez v štyroch

• 1 l zeleninového vývaru

fondán zo zemiakov

• 5 zemiakov

• 100 g írske maslo

• soľ

Pečené cibuľové pyré

• 2 biele cibule

• 10 ml medu

• 5 ml octu balsamico

Tekvicove pyré

• 250 g tekvice , olúpané a nakrájané

Článok pokračuje pod video reklamou

• 50 g masla

• soľ

Cibuľová omáčka

• 200 ml červeného vína

• 100 ml hovädzieho vývaru

• 50 g perličkové cibule

Parmezánova pena

• 200 g smotany

• 200 g strúhaný parmezán

• soľ

hovädzie rebro

Do pekáča uložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list a prilejeme zeleninový vývar, prikryjeme fóliou a dusíme v rúre 160 * C počas približne 3,5 hodiny. Potom, schladíme a opatrne odstránime od rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskoršie .

zemiakový fondant

Zemiaky položíme do pekáča, pridáme maslo, zemiaky osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymián, zakryjeme fóliou a vložíme do rúry na jednu hodinu a 160 stupňov. Po dokončení vyberieme zemiaky z pekáča a podávame.

Pecene cibulové pyré

Sezónnu neolúpanú bielu cibuľu s trochou olivového oleja dáme ju do rúry na 180 stupňov na jednu hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a zmixujeme, počas toho pridávame med, balzamikový ocot a trochu soli, zmixujeme do hladka.

Tekvicove pyré

Nakrajanu tekvicu dáme ho hrnca zalejeme studenou vodou osolíme . Varíme asi 15 až 20 minút kým nezmäkne. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka, pred kocom pridame maslo na zjemnenie.

Cibuľová omáčka

Šťavu z rebier privedieme do varu pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu, pridáme kúsky cibule.

Pena z Parmezánu

Zohrejeme smotanu, pridáme parmezán, dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  6. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  7. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  8. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  9. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 16 630
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 975
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 482
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 718
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 593
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 446
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 155
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 5 885
  9. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 4 947
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 939

Hlavné správy z MY Pezinok

V nasledujúcich dňoch bude v Pezinku prerušená dodávka elektrickej energie i vody

Nasledujúce dni čaká Pezinok viacero odstávok elektriny a vody.

Na D1 pri Triblavine budú od soboty dopravné obmedzenia

Prejazdné budú takmer vždy minimálne dva jazdné pruhy v každom smere.

Vyzerajú ako zlaté. S podobným chrupom muflóna sa ešte nestretol

Môže ísť o zlato? S podobnými zubami sa vraj poľovník nikdy nestretol, povlak na chrupe muflóna sme preverovali aj u zlatníka.

Bratislava a Trnava budú spolupracovať v integrovanom dopravnom systéme

Železničná doprava by mala byť v roku 2019 zapojená do integrovaného dopravného systému už z Trnavy.

Mesto Pezinok uspelo v odvolaní voči hodnoteniu transparentnosti

Pezinok za uplynulé dva roky mierne poklesol v svojej otvorenosti, tvrdí Transparency International Slovensko (TIS).

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koniec rozprávkového života Mariána Kočnera na Donovaloch (fotogaléria)

Donovaly už podnikateľ, ktorý je momentálne vo väzbe, tak skoro neuvidí.

V Žiari nad Hronom našli telo zastreleného policajta

Bližšie informácie o prípade zatiaľ neposkytli.

V Gaderskej doline horí les, zasahujú tam desiatky hasičov

S požiarom v ťažko dostupnom teréne bojuje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Vybrali SME

Už ste čítali?