Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Pečené Írske hovädzie od Petra Vargu

Rodák z Turne a dnes šéfkuchár svetového mena poslal pre čitateľov fantastický recept.

Recept na vynikajúce hovädzie.Recept na vynikajúce hovädzie. (Zdroj: Peter Varga)

Pečené Írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondánom, tekvicovým pyré, pečenou cibuľkou a s lahodnou parmezánovou penou. Recept je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok určite stojí za to.

Hovadzie rebra

• 1 hovädzie rebro

• 1 nakrájanú mrkvu

• 1 zelerovú nasekanú stonku

• 1 bobkový list

• 1 biela cibuľa rez v štyroch

• 1 l zeleninového vývaru

fondán zo zemiakov

• 5 zemiakov

• 100 g írske maslo

• soľ

Pečené cibuľové pyré

• 2 biele cibule

• 10 ml medu

• 5 ml octu balsamico

Tekvicove pyré

• 250 g tekvice , olúpané a nakrájané

Skryť Vypnúť reklamu

• 50 g masla

• soľ

Cibuľová omáčka

• 200 ml červeného vína

• 100 ml hovädzieho vývaru

• 50 g perličkové cibule

Parmezánova pena

• 200 g smotany

• 200 g strúhaný parmezán

• soľ

hovädzie rebro

Do pekáča uložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list a prilejeme zeleninový vývar, prikryjeme fóliou a dusíme v rúre 160 * C počas približne 3,5 hodiny. Potom, schladíme a opatrne odstránime od rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskoršie .

zemiakový fondant

Zemiaky položíme do pekáča, pridáme maslo, zemiaky osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymián, zakryjeme fóliou a vložíme do rúry na jednu hodinu a 160 stupňov. Po dokončení vyberieme zemiaky z pekáča a podávame.

Pecene cibulové pyré

Sezónnu neolúpanú bielu cibuľu s trochou olivového oleja dáme ju do rúry na 180 stupňov na jednu hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a zmixujeme, počas toho pridávame med, balzamikový ocot a trochu soli, zmixujeme do hladka.

Skryť Vypnúť reklamu

Tekvicove pyré

Nakrajanu tekvicu dáme ho hrnca zalejeme studenou vodou osolíme . Varíme asi 15 až 20 minút kým nezmäkne. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka, pred kocom pridame maslo na zjemnenie.

Cibuľová omáčka

Šťavu z rebier privedieme do varu pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu, pridáme kúsky cibule.

Pena z Parmezánu

Zohrejeme smotanu, pridáme parmezán, dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  2. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Budovanie zelenej značky
  7. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  8. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 24 124
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 21 800
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 305
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 988
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 616
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 370
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 658
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 544
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 375
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 337
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Pezinok - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Pezinok

Ilustračné foto.

V Trnavskom kraji odhalili 210 nových prípadov.

9 h

Ďalší diel online diskusie vysielame LIVE vo štvrtok o 11:00 hod na našom Facebooku.

25. jan
Celoplošné testovanie.

Z miest je na tom z hľadiska pozitivity najlepšie Svätý Jur.

25. jan
Ilustračné foto.

Obmedzenie potrvá do pondelka 1. februára do 17.00 h.

25. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

25. jan

Ide zatiaľ iba o čiastkové výsledky.

25. jan

Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

4 h

Podľa aktuálne nastavených parametrov a údajov len z MOM, zriadených rezortom zdravotníctva, by si v Banskobystrickom kraji zopakovali testovanie v šiestich okresoch.

25. jan

Už ste čítali?