Pondelok, 21. máj, 2018 | Meniny má Zina
Pridajte si svoje mesto

Kaliňák dostal od aktivistov z Triblaviny otvorený list

Odpoveď ministerstva k minulotýždňovému vyhláseniu aktivistov nepresvedčila, Kaliňákovi dnes poslali otvorený list.

(Zdroj: Veronika Červená)

BRATISLAVA,BERNOLÁKOVO. Aj keď sa ministerstvo dopravy a NDS tvária, že v otázke rozšírenia diaľnice D1 v úseku Bratislava - Trnava už nie je čo riešiť, aktivisti sa stále nevzdávajú. Najnovšie apelujú na ministerstvo vnútra kvôli bezpečnosti.

Diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou už niekoľko rokov funguje ako provizórny trojpruh a zdržiavanie pre zmeny v projekte toto provizórium ešte viac naťahuje. Minulý týždeň preto aktivisti z OZ Triblavina zorganizovali tlačovku pred ministerstvom vnútra, kde vyzvali ministra Róberta Kaliňáka, aby konal v bezpečnosti premávky na D1.

Článok pokračuje pod video reklamou

Aktivisti upozornili, že členmi odbornej komisie, ktorá v októbri odporučila budúce dopravné riešenie k rozšíreniu D1 a výstavbe križovatky Triblavina, boli aj zástupcovia polície. "Ako je možné, že ministerstvo vnútra, ktorého zamestnanci boli členmi komisie, namiesto toho, aby v súlade so schválenou dokumentáciu tlačilo na urýchlené vybudovanie riadnej diaľnice, toleruje zastavenie prác a podporuje iné riešenie D1 vediac, že tento nezákonný proces môže stavbu ešte viac oddialiť?" pýtali sa aktivisti.

Odpoveď ich neuspokojila

Odpoveď ministerstva považujú aktivisti prinajmenšom za vágnu. Na vyjadrenie, že ak polícia súhlasila s ostatnými členmi komisie, dala podľa aktivistov súhlas, aby súčasný stav na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou zotrval až do roku 2020, odpovedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Vyjadrila sa, že zo strany aktivistov ide len o čiastkové informácie, navyše vytrhnuté z kontextu. Podľa Baloghovej polícia ani ministerstvo vnútra malo oddialiť riešenie súčasného stavu diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou až do roku 2020.

Otvorený list pre Kaliňáka

V liste vyzývajú ministra vnútra, aby odpovedal na otázky týkajúce sa zmien pri rozšírení diaľnice D1 a ich dopad na bezpečnosť a plynulosť dopravy.

Reakciu ministerstva vnútra zisťujeme.